WHAT’S UP MAN

What’s up man, eller ikke, må en kanskje si.
I dag var Eddi Eidsvåg på God Morgen Norge med fokus på hva som ikke er står opp.
Nemlig ereksjonsproblemer…og undersøkelser viser at i en viss alder, er omtrent halvparten rammet.
Men Eidsvåg hadde blitt kranfører og løst problemet, ved å operere inn to rør – en på hver side av stasen – og med en pumpe, slik at han kunne regulerer krana akkurat som han ville, når han ville, og hvor lenge. 
Her er det bare Thumbs Up for tiltaket og fokuset.
Men jøssi navn – det kom helt feil ut “Her er det bare Thumbs Up”…
Men det var tøft gjort av Eidsvåg, sjøl om det å prate om dette, ligger langt frem i tid for menn.
 
En annen ting av samme art, nemlig det å eldes, var Dorthe Skappel der for å bringe fokus til.
Nemlig problemet, når det står ungdommer bak deg, for å erstatte deg, og overta livsverket ditt. Livsverket “God Kveld Norge”.
Slik kan det jo fort være mht problemet Eidsvåg setter fingeren på også… altså at det står unge bak deg for å overta.
Da trenger du ikke krana i alle fall.
 
Men Dorthe er inne på noe, som heller ikke blir diskutert, hvordan det er å føle på, og deretter se at man blir skviset ut.
…og det vil jeg bare si – hvorfor skal man på TV være så “forpult” ung?
 
Hvorfor skal alt presenteres så hipt, at det ikke finnes verken respekt eller heder i oppførsel?
Hvorfor er det ikke lenger slik at Walther Cronkite er nyhetsanker?
Ja jeg vet at han er død, men de erstattet da ikke Cronkite da Kennedy ble skutt, eller når man landet på månen, mange år senere.
Ja hvis de i det hele tatt landet på månen da…
 
Den gang da, brukte NRK Erik Tandberg fordi han hadde faglig bakgrunn, Øgrim og Ormestad var på roterommet sitt fordi de kunne fysikk, Heradstveit hadde med politikken å gjøre – ja jeg vet ikke hvorfor altså, men han så ut som han kjente dem alle…og hadde utdanning både i filologi og språk…
 
Nå er det annerledes:   Han du ligget med et minimum av blondiner på Ex on the Beach, eller fremstått som mer eller mindre tullet i Syden, eller du kler deg i rosa og er ung nok, så er programlederjobben din. 
OM du er velartikulert eller ei, om du kan politikk, journalistikk, eller har noen som helst kjemi med andre bryr ingen seg om….helt til de prøver samme konsept i Sportsrevyen/Sport i dag – da får de på pukkelen med en gang, og det kommer nesten krav om at Jarle Høysæther og Kjell Kr Rike kommer tilbake, og kanskje vil man også ha igjen Sølve Grotmol, som kanskje flest husker.
Ja jeg vet ikke om du husker at Sport i dag forsøkte seg med noen influensere?
 
…og for å illustrere det hele, hadde man fått med seg Insta-tannlegen, som følger i kjøvannet av Helse-sista, og Insta-granny, og Insta-milfen fra Øvre Singsaker (Ja de to siste er kanskje ikke så unge da akkurat).
 
Så Dorthe…jeg skjønner hva du mener, men slapp av.
Alle vi, eller dem, som er uerstattelige, er mer eller mindre erstattet lenge før vi slutter.
…og etterpå verken huskes vi, eller savnes vi.

Så strikk på Dorthe – jeg synes det var bra at du sa fra.

…og for liksom å gjøre dagen helt perfekt mht ungdommelig overenergi, hadde man på Debatten på NRK, fått tak i en fra Unge Venstre, som skulle snakke om pensjon, og fattigdom.  Der var det ikke mye forståelse for at eldre også trenger å komme seg over fattigdomsgrensa, og heller ingen forståelse for at ereksjon kunne være problematisk for noen, da han plutselig sa noe som antagelig betyr slutten på Venstre.medlemmer i framtiden:
“Det skal ikke stå på oss!”

 
Lokalt strider man om barnehageplasser.

Det er en større utvidelse av barnehage på gang, mens private vil bygge enda flere, og i mens krangler politikerne om hvem som skal få lage, og eie flest plasser, som sannsynligvis ikke vil brukt, fordi det allerede kommende høst er stor overkapasitet av plasser.  Ja vi lager ikke nok barn i Trysil til å fylle barnehageplasser som ennå ikke er bygd.  Da virker det veldig logisk å utvide, ved bruk av store summer fra penger vi ikke har, eller hadde.

Jeg foreslår da, i tilfelle her, med så mange unge politikere, at dere hører litt på Eidsvåg, forfølger lysten, og fyller barnehageplassene….Stå på.   Diskusjonen i Lokalavisa mellom partiene, er i alle fall potent nok, så jeg har trua på at det blir flere barn etter hvert.

Men det er ikke alt en enkelt sjel forstår, for det er ikke lenger som før, at AP sto for arbeidsplasser og arbeidernes rettigheter, og minst mulig på private hender, og at høyresiden sto for at markedskreftene skal styre.
Jo da, sier du kanskje, men jeg ser det ikke, for lokalt vil AP ha private barnehageplasser, og på riksplanet har Høyre-regjeringen krisepakker for å holde i gang firmaer som ikke har overlevelsesevne i en spesiell tid.
…og vi lo av, eller felte en tåre kanskje, fordi Trump ikke ville godta at han tapte valget, men det virker som det er litt slik lokalt også.  Ja jeg vet ikke altså, men jeg leser Lokalavisa, og det er der kommunal strid står.
…og det sies at der hvor kampen om framtida skulle stå, der er det så dårlig klima, at man ikke våger å si noe.
 
Derfor foreslår jeg at neste kommunestyremøte foregår ved at man møtes i rundkjøringa i Nybergsund (eneste stedsnavn NRK kjenner i Trysil), og så rusler dere på truger oppover mot Høgåsen.
For alle jeg møter på Høgåsen har så mye lykke i auga, at jeg tror alle tør å si noe, men uansett:
Vel oppe på Høgåsen setter de dere i hver deres kohort, griller ei pølse, og så trasker dere ned att (la flaska i kassa ligge).   Vel hjemme, ringer dere Lokalavisa, og sier hva dere mente å si, og hva dere mener opposisjonen ville sagt. Ikke si noe om hvorfor deres mening er så god, men hvorfor de andres er så dårlig.
 
Hvis alle gjør det, så kan Arne og Monika ta ei opptelling utpå kvelden, og presentere deres forente politikk, til oss velgere.  Uten at noen har opplevd annet enn lykke, ved å se ut mot hele væla frå Høgåsen.
 
Da blir det litt mer spenning, litt mer glede, og resultatet stort sett det samme
– at dere ikke kan enes om noe som helst.
Dette er ikke ment som kritikk, for jeg er ydmyk i tiden dere bruker, og arbeidet dere legger ned, og jeg vet at jeg selv pinglet ut på oppløpssiden. I tillegg vet jeg at dere hver enkelt er svært dyktige mennesker, som vil best mulig for de fleste. Det er bare det at…

….det kan ikke fortsette slik i to år til.

Noen må nesten si fra at, at drakampen i avisa ikke kan fortsette.

Det er det jeg mener med å nevne Trump – man må vedkjenne seg resultatet i kommunevalget, som var for to år siden, legge personlig uenighet (og følelse av tap) til side, og så styrer dere Trysil framover i lag.
Dra sammen.Samme retning.  Stå i last og bram, ved siden av nan.
For vår alles beste.  Det er dere veldig kapable til å klare.
På en måte er det jo slik, at ingen av dere som sitter i kommunestyret tapte – dere vant deres plass. 
Dere vant deres velgeres tillit.
Så legg ned våpnene, og styr som et styre, med de grunnleggende forskjeller som ligger til grunn i partiprogrammet deres.  Forskjellen i partiprogrammene, er til å komme over.
Uenigheten og striden i Lokalavisa, er bare ødeleggende for trua på demokratiet.
Styr godt og styr trygt.
På jordnært trysil-vis.
 
Jeg har trua på hver enkelt av dere (uavhengig av parti) – bare dere drar i lag, i samme retning
(ikke misforstå:  Samme retning betyr forskjeller og uenighet, men etter møtet SKAL dere gå samme veg).
 
..og garantert sier nå noen av dere:
“Ja men vi står jo for nettopp det rette vi, det er bare de andre som…”
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg