SOLIDARITET

Vi er i en merkelig situasjon.  En situasjon ingen har opplevd før, og som du bare har sett virkelighetsfjerne thrillere filmatisere tidligere.  Som f.eks Outbreak.

Nå er vi midt i filmens spede begynnelse.  Vi har ikke gått i sjokk ennå, for fra Vinmonopolet ble det rapportert at innkjøpene var som foran en normal påske, rødvin i den kalde perioden, og papp fordi den kunne brennes.

Regjeringen jobber på høygear, for alle vet at det går veldig galt økonomisk, og det ble egentlig nøkkelordet for i dag.

 

Solidaritet(av latin solidum, hele summen, helheten; fransk solidarité: samhørighet, sammenhold) er et begrep som beskriver en følelse av samhørighet og samhold mellom individer eller grupper.

For det var nesten med tårer i øynene, at jeg hørte på pressekonferansen, og hørte at alle partier arbeidet i god bredde, for å finne gode løsninger for alle.  Skjønner dere hvor jeg vil med ordet “Solidaritet?

Blå/blå regjering til tross, rød/grønne opposisjon – de arbeidet i helga i fellesskap for å finne de gode løsningene.  Ikke fullgode, for de finnes ikke, men de som hjelper litt på veg for alle og enhver.  Jeg tror de har jobbet svært godt.  JA det blir hardt for de aller fleste.  Men de omforente løsningene er veldige gode pr i dag, og jeg tror de finner løsningene etterpå også.

Jeg skal være ærlig – jeg fikk ikke bare nesten tårer i øynene.  Jeg ble oppriktig rørt og stolt av våre politikere.

Senere så jeg to grafer for to italienske byer, Bergamo og en jeg ikke husker navnet på, og der kunne man se forskjellen på å gjøre tiltak og der å ikke gjøre.  En hadde en graf som gikk rett til himmels, og den andre, en som begynte på samme måte, og som så flatet helt ut.  Det blir litt som Sverige og Norge.

Krigen mellom fastboende og hytteeiere, synes også å ha lagt seg.  I morgen reiser Norwegians største fly til Syden, for å hente hjem nordmenn.  Maren Lundby har meldt seg til tjeneste for sine sambygdinger, og i Eidskog er det siden flere dager en frivillighet tjenestepool.

Neste års kandidat til Ildsjelprisen må bli “Det norske folk” – da slipper vi i alle fall ta den tilbake av en eller annen grunn idrettsledere ikke skal drive med.  Jeg er stolt av å være nordmann, selv om mitt eneste bidrag er å holde meg stort sett hjemme, samt ikke å ha hamster i huset.  Samt at jeg har foreslått at kjedelig tid og mangel på sport, kan kureres ved hjelp av min aller beste (og eneste) bok “Fra Hjertepropp til Vasalopp”, som også i dag fikk nye eiere.

Et nytt fenomen Europa gjennom, er at man står på hver sin veranda og hyller helsepersonale med klapp.  Smittevernsmessig riktig, og sosialt.

I går hadde det nådd Oslo, og i dag nådde det Nybergsund.  Jeg så plutselig naboen på andre siden som sto med hånda over hodet og ropte og jeg tenkte at dette blir jeg med på, og klappet alt jeg kunne og sang med, helt til jeg skjønte at han hyttet med knyttet neve og jeg hørte “forbanna idiot” gjennom lufta.  Jeg ville ikke protestere på hva han sa, og vi er jo inne i en periode hvor vi er mer enige enn noen gang, godt påvirket av politikerne våre, og hvor vi forebygger konflikter så godt vi kan, så jeg ropte tilbake “Helt enig”!

I aften skal jeg få med flere til å hylle Norge, alle sammen, fra regjering, opposisjon, helse- og renholdspersonale, hyggelige medmennesker, naboer, Skistar, ordførere, piloter, flyselskap, skolebarn og lærere (de sto på i helga for jeg fikk hundre mailer), hustruer, ektemenn, reportere, og Netflix, og selvfølgelig alle medmennesker.

Jeg skal klappe kl 1700- blir du med.

 

Ps:  som alltid gjelder at enhver likhet med levende og/eller døde personer, er tilfeldig, og ikke basert i virkelige hendelser.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg