DAMELANGRENN 2019 – EBBA OG DE ANDRE

Ebba Andersson…hau kær.

Det er lenge siden jeg har sett noen løpe så flott og fort på ski som Ebba Andersson. Det hjelper naturlig nok ikke mot en uovervinnelig Johaug. Men Ebba er et fenomen, og det er en utfordring for svenskene å foredle et slikt talent.

Særlig i motbakkene syntes det godt hva som bor i henne.  For noen lange klyv, for en måte å forsere, for en energi.  …og på en måte litt forundret i blikket, og således minner litt om Heidi Weng.

Så utklasset hun en Tour de Ski vinner, som også viser solid form og stil.  Slår en av verdens beste 10km løpere, og blir bare 48 sek bak ei, som nok kunne klart minuttet, hvis det hadde vært påkrevet.

Vi skal være glade for Ebba.  Konkurranser er ikke noe interessant uten noen som kan slå andre.  At de andre stiller helg etter helg i en konkurranse de aldri vil nå opp i, er også noe vi skal sette pris på.

Nå skal ikke jeg si noe, for jeg synes f eks at Vasaloppet er morsomt å gå, selv om 10000 mennesker slår meg, og jeg blir 6 timer bak vinneren.   På den annen side så klarer ikke Svt å selge sendingen ved at jeg blir utslått!

Så hører man kommentatorene da, som forsøker å bygge opp en spenning, alle vet ikke finnes.  På.en måte klarer de det kanskje da første melding, etter 2,5 km viser at Johaug i dag “bare” er 19 sek foran….”Har det hendt noe?”…

….Og en kan bare undre om historien ville vært forandret for Bjørgen og Haga, hvis Johaug ikke hadde vært utestengt, eller er hun så god nå, på grunn av utestengelse, i form av “jeg skal jaggu vise dem” mentalitet.  Ingen vet, men det er vel bare å innse at hun tapte noen OL-gull i fjor.

Så er det oss da…oss norske – hva hadde vi sagt hvis Johaug hadde vært utenlandsk og hennes navn hadde vært Johaugina…

Det skal vi “komme i haug” da vi dømmer andre, som f eks Loginov og Neprayeva, som ikke en gang vinner!

For meg er det spennende om Ebba rekker å knappe inn på Therese før VM, eller under VM.  Vi trenger det, for å sitter der i sofaene, skjelvende med en kopp i hånda, og rope ut ved norsk seier.

Stå på Therese, Charlotte, Ingvild, og ikke minst Ebba…

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg