FUGAZI

Det verste med å sitte fast i sofaen, er å måtte se sin hustru slite med tung bløt snø.
Ja det gjør ikke så mye at hun må slite litt med snøen altså, men det verste er at det blir liksom ikke helt slik jeg ville gjort det…
Nei, det er ikke morsomt å se at hun driver med dette i tillegg til alt annet, som f eks å smøre mat!

Her om dagen ble det flystopp i nord, og hvem vet egentlig hvorfor.
Samtidig holder to satelitter på å kollidere i “rymden”.
I mens lurer repulikanerne på hvordan de skal holde vitner unna å få sagt noe i USA.
Her hjemme undrer vi mer på om 16-åringer skal få stemmerett, og jeg lurer mest på hva det vil føre til:
Mer eller færre antall ulv?
Mer eller færre middager med kjøtt?
Mer eller mindre skolestreik?

Dette er spørsmål vi må tenke over, før vi tillater flere å gå til valg.
Det er jo få nok fra før…

Et sted i Mexico finnes det noen med dårlig samvittighet, fordi de er etterkommere av noen som i 1925 begynte å brygge nettopp Corona-øl, og som i dag er noe av det mest kjente merkenavn fra Mexico.  De tror kanskje at det er deres øl som nå er så fryktet.  Jeg må jo si at videoen som blir sendt rundt om dagen, er ganske morsom vri på noe som kan bli en stor pandemi.
…og det er ikke ofte jeg får så “snille” videoer fra min svoger.
Artig med ordet “VIDEO” – som har overlevd kassetter, CD, DVD, Blueray og streaming.
En snutt film er og blir en “video”.

Litt tilbake til Corona-viruset.
Mange sitter og følger med på hva Staten mener om å reise til og fra Kina…
Hva med å tenke selv?
Vil du prøve å unngå å bli sjuk, så blir du hjemme!

Et spørsmål er om staten tapte helt eller delt mht ulvefellinger.
De tapte i første instans, og vant delvis i andre instans, og det ble altså dissens.
Her snakker vi virkelig Fugazi….over noe som koster kr 640.000 pr stk ulv.
Elgå-uven, som ikke er i fra Elgå, har kostet vesentlig mer.
Ny statsråd har virket i 3 dager, men har allerede terget forvaltnings-tilhengerne på tærne, og viste vel at han må tilbake til skolebenken for å lære mer om prosentregning.  Særlig hvordan man regner i prosent på tap av noe som ikke finnes fra før, av typen:

“Du har ikke ti appelsiner.  Tre av disse blir forsøkt stjålet, men tyvene lykkes ikke, da du aldri hadde dem.
Hvor mange prosent av de appelsinene du ikke hadde, er da faktisk borte?”
Svarer du feil på dette, kan du faktisk bli statsråd neste måned.

I går kveld diskuterte jeg kjøtt eller ei med en profilert person.
…og da jeg forfektet viktigheten av kortreist mat, både grønnsaker og elgkjøtt svarte vedkommende at det kunne jeg jo gjøre, men for henne, som har 3 barn, måtte hun tenke på fremtiden.  Det gjør også jeg med fem barn etter meg.
Til slutt tror jeg faktisk vedkommende var delvis enig..men at….
Da tenkte jeg at man kanskje skulle heve aldersgrensa for stemmerett!!!

I går kveld fikk jeg ikke min første blomst som skadet, da min hustru kom hjem med en blomst hun hadde fått av lederen for gruppa hun er leder av.  EN blomst hun har fått av seg selv altså, og som hun altså ikke ga videre til meg.
Det der virker forresten å være en tradisjon som forsvinner, det å gi noen en blomst ved uhell etc, og det er jeg glad for, for når du ikke kan bære ting, så er det jo umulig å ta vare på blomster, og vi er jo snart alle, også allergiske mot noe.  Med min flaks, kunne jeg jo startet “plantasjen” i Trysil, hvis jeg fikk blomster hver gang jeg var uheldig.

Men apropos allergier, så hørte en lege sa i går, at vi googler oss syke…for vi leter og finner brått et symptom for noe.
Selv googlet jeg i går:  Såre rumpeballer, krampe i venstre pekefinger, såre øyne, sliten i hodet.
Google svarte at jeg satt for mye på sofaen, og glante for mye på for mange forskjellige kanaler på tv.
Hørt på maken!

På den annen side, så er det i alle fall bedre enn han som gikk til legen fordi hans penis hadde blitt gul…
(Dere har hørt om ham, ikke sant?)

Nå er det på tide å ta plass på den “fuckings hore-mølla” (uttrykket er inspirert av Melina Johnsen, som er med på årets kjendis 71-grader nord), for å få 10.000 skritt, før det blir å se etter kjente navn og ansikter på ski-NM.

Ha en fuckings jævla fin dag

hilsen Melina-påvirkede Neinarn.

PS:  Jeg anbefaler serien “Heksejakt” på TV2 – det der er ikke bare fiction, men en realitet – også på bygdene

PS2:  Allergier diskuteres på GodmorgenNorge nå, og halvparten er nå allergiske sier Bente K. Kvenshagen.
Luftveisallergi og matallergi er mest vanlig – kanskje det skyldes balanserte hus, uten noen “urenheter”, og hamburgere laget av “papp”?

PS3: Noe allergi forveksles med immunologi.  Immunologien dreier seg også om hvordan immunsystemet kan reagere mot deler av kroppen selv, i stedet for mot fremmede mikroorganismer (autoimmunitet). Immunologiske metoder er meget følsomme og spesifikke, og immunreaksjoner kan i en del tilfeller føre til sykdom

PS4:  En utgave av Sony spillkonsoll, som nå skal byttes ut med PS5.

PS5:  Se ovenfor

PS6:  Min hustru har fått rett av Kvenshagen, som sier at det er bedre med grønnsåpe i fotbadet, enn kremer, samt at hun legger til:  Gi barna allergener i maten tidlig – kjør på med peanøtter og så videre, samt la barna bli tidlig utsatt for dyr.  Barn som vokser opp med hunder, er mer sjelden allergisk!

SOFASLITER’NS VERSTE DAG SÅ LANGT

Huff og huff….tidligere på sesongen, så var skiskytterne ute og ville protestere mot sesongens løsoppsett.
De mente det ble alt for mye, på alt for kort tid, og i går var jeg nærmest i samme situasjon.
Jeg våkner tidlig, for jeg har ei skulder som sier fra når den mener den har ligget i feil posisjon for lenge, så da løperne i Marcialonga stilte til tidlig morgenstart, var jeg allerede midt på dagen.
Jeg skulle se litt hvordan Northug gjorde det, Sjur Røthe og Dario Cologna var jo også interessante.

….og så begynner slitet, for litt uti, så må du over fra NRK1 til NRK2, for å følge løpet, så ser du plutselig at de kjører slalom i Kitzbühl, og du må zappe litt, for ikke å misse skisprinten i WC-sirkuset, for å se om Klæbo’n er sjuk, eller tar noen poeng.  Ikke før har du begynt å turnere mellom kanalene, så får NRK problemer, fordi en nordmann med start nr 34 i slalom plutselig tar ledelsen foran Kristoffersen (nei han er jo ikke så suveren lenger, etter at Hirscher ga seg), men han leder foran “Panterå”….og dette er så overraskende, at da NRK skal vise Lucas Bråthen, så får vi se en helt annen nordmann…Men til slutt ser vi da en som står der nede med et bredt flir, og som skal kjøre til slutt i neste omgang.
Midt i dette, knekker Sjur Røthe staven da han skal begynne på siste bakken, og Northug har blitt borte på vegen et sted, Simen Østenstad mimrer sitt eget løp fra 2014, Bjøntegård snubler ut fra standplass, mens Aukland plutselig er helt der fremme.  Hvem trodde forresten noe annet, selv om vi snakker om en som er født da Gerhardsen var statsminister, eller det føles liksom slik.
Det riktige er at det var Bratteli som var statsminster da Aukland ble født, selv om det var Korvall som var det da Aukland begynte å krabbe.  Dog tok han ikke sin første verdenscup-seier før Bondevik var statsminister!

Hopp dukker plutselig opp, men for meg er det så lite interessant, at jeg ikke bryr meg før jeg ser Maren Lundby, at det er noen gutter, lettere enn hoppskia sine, der i mellom, er av mindre viktighet.  Jeg undres:  Hvem ser på kombinert?

Nå ja, der i mellom har de nettopp startet sammen – fellesstart heter det  i skiskyting.  Johannes og Johannes er godt i gang, og de leder, men før jeg får med meg mer, viser det seg at de bommet og vant ikke, og overskriften er “Ville Fourcad hindre meg?” og neimen om jeg vet, for det jeg så var at Fourcade la seg ut til siden, slapp Johannes forbi, og ingen var i nærheten “Puljong Majestet”, og mellom der kom Lover Doll (Gjort kjent av Elvis 1958)

Jeg rekker bare så vidt å havne i et eller annet heat, der jeg ser Johaug er midt i en favorittbakke, og løper litt hjulbent, det forteste hun kan, og slik en ser det forfra, ser det ut som hun er ledelsen, men da løperne filmes sidevegs, ser en at slik var det ikke.  Ja så går det an å slå henne da altså….eller løpe fortere på ski.
Det rare er at en tar seg liksom ikke gjennom ei helg, uten at Facebook flommer over av for eller i mot ulv, eller en diskusjon om Johaug er tatt for doping noen gang.  Skriver du navnet Johaug på Face, så skriver noen et eller annet, og kommentar nr 3 er “Hun er ikke tatt for doping, les dommen ditt kålhode”, og noen svarer “Men hun ble jo utestengt”, “ja fordi legen gjorde feil ja”, og så blir 867 kommentarer, med tilsvarende antall svar…før det ebber ut, og Ebba Andersson er slått ut.
Innimellom blir man så forvirret at noen skriver “Johaug var her først” og “ulven brukte leppekrem”.

Men jeg konstaterer at kommentatorene på NRK gjorde noen forskjeller, da de tidligere nevnte Neprayeva med tillegget “Tidligere dopingdømt”, og Johaug “i sitt comeback”, mens stakkars Simen H. Krüger, aldri blir anerkjent som olympisk mester, fordi som de ennå sier:  “De andre lot ham gå, slik lagtaktikken var”.
Tull og fanteri – de sov….da Krüger kom fra siste posisjon, og deretter trodde de han hadde gått for tidlig, og så klarte de aldri ta ham igjen.  Tror noen egentlig at en som forgjeves har jaktet individuelt gull i 15 år, frivillig lar en sjanse gå fra seg?
Eller som Thomas Alsgaard sa for et par helger siden “Lage lagtaktikk i langrenn er den beste søknad om å miste jobben som langrennstrener”.

Men Klæbo’n er tilbake, og det er plutselig Kristoffersen og Tandrevoll også, mens Lucas Bråten må sies å få godkjent, der han utklasser alle unntatt tre, og de var så kjappe at ikke en gang kombindergutta (ja for der slipper ikke damene til – alt for farlig for kvinner å blande langrenn og hopp – at man tillater kvinner å gå jaktstart med ski på beina, og rifle på ryggen, tenker ingen over).

Midt oppi dette, dukker navnet Adam Steen opp.  Ja den fikk dere kanskje ikke med dere.
Jo det var svensken som ikke vant Trysil-Knut rennet, og som i sinne, trampet i stykker pokalen sin, før han spydde ut edder og galle på sin egen blogg, hvor han visstnok er ute etter pengestøtte.  Han misset også 6000 NOK på at han tapte.  Det samme gjorde jeg både i 2015, og 2017.  Jeg ødela ikke pokalen min for det.
…eh jeg fikk visstnok ingen heller!

Så blir jeg usikker og undrer på hvor det ble av de norske håndballherrene, for da jeg kommer borti finalen, er de da ikke på banen der…noe de skal bruke til motivasjon senere!  De kunne sikkert brukt gullmedaljer til det.
Men jeg skal ikke tulle med dette, fordi bronse er utrolig bra i en lagsport med små marginer.
Nederst på skjermen leser jeg innimellom at Magnus Carlsen ennå ikke har tapt i langsjakk.

I Marcialonga går Petter Northug inn som nr 99, og får sitt navn på Sportsrevyen av den grunn, mens ingen merker hvem som vant i dameklassen.  Jeg antar at Team Ragde Eiendom kunne trengt Gjeitnes på laget i dag.
Nå er jeg så sliten.  Vondt i skuldra på ene siden, og pekefingeren har krampe på andre handa, etter å ha svitsjet mellom kanaler i hele dag.  Skiskytterne stakkar – de hadde både parstafett og mix-stafett i går, og hvor var Eckhoff i dag?

Så er det de to da – Kalla og Haga – som er skygger av seg selv.
Noe jeg hadde blitt også, hvis jeg hadde vært så god som dem var, og så bli så overvunnet.
De får trøste seg med at de fortsatt får starte tross helsesjekk, og at de har igjen noen kvinnelige former.
På tross av faren for Metoo, så tror jeg at vi er inne i en farlig virvel, da alle må ned i 35 kg, for å hevde seg.
Det er ikke bra.  Jeg tar en titt på Vassendgutane og deres sang jeg.   Hvor de synger om akkurat dette tema…

Du verden så utslitt jeg er nå…sofasliter er verre en noen gang, ingen gang har det vært enn denne søndagen, hvor jeg tror Haaland brautet seg fram til ytterligere scoringer, men det vet jeg ikke om var i dag eller i går…mens en genetisk viktig ulv stadig er på vandring.  Selv mener jeg at Haaland er en gentisk viktig fotballspiller, og at vi bør straks dra til Tyskland, bedøve ham, og koste på ham et helikopter opp til Engerdal, hvor han kan medvirke til at vi får et fremtidig godt landslag med base i Elgå!

…og når jeg har manøvrert mellom kanaler i hele dag, for å gå med det meste, har jeg forsøkt å ignorere forslaget om å gå på nrk.no for å gå.med enda mere.  Jeg orker ikke enda mer….helt til John Almås dukker opp på 71 grader nord, eller noe lenger sør, og Pettersens møllkuler nyter sola, mens ei eller anna kjendisdame jeg ikke vet navnet på, sier hun er “fuckings kje, og horelei”…

PS – den avgått regjering har pr i dag ikke fått frem en eneste norsk verdensener i noen sport, og det var en av grunnen til at et parti trakk seg – tror jeg da!

BLOMSTER OG BIER – TESEN ER NÅ PÅ RØDLISTA

Leste vel et sted at bier var på rødlista over truede arter.
På skolen lærte vi at det var blomster og bier som var grunnlaget på at vi noe senere kunne ankomme en eller annen utvalgt familie via storken.
Nå slår dette sprekker – etter fem barn i eget hjem – fratas jeg læren om livet.
For hvordan skal vi overleve hvis bien blir borte – da skjer det jo ikke noe mellom blomsten og bia.

Men så ser jeg at blomsten ikke trenger bien lenger, for Nettavisen kunne i går melde at ei fra MDG var singel, og allikevel gravid.  Dette er jo skummelt, for da kan de jo bli stadig flere – uten bien, og bien vil antagelig bli tatt av rødlista, for hvorfor skal en art være truet, hvis den ikke lenger trengs?

Men det som verre er, er at man får til forplantning alene, da det beviselig (les tidligere blogg) at menn over 50 trenger minst 20 utløsninger pr mnd.  Men ved nærmere ettertanke, så skjønner jeg jo den også, for mannen blir jo her bien i denne sammenheng, og han trengs ikke lenger.  Så selv uten å ha vært på rødlista, så blir mannen en truet art, og forsvinner.  Det er skremmende, at jeg kanskje er siste generasjon mann som får barn…

Jeg har jo ikke lyst til å bli ført på lista for rødt, men hvis MDG klarer seg selv, så burde dette også være redninger for f eks KRF, som i dag var nede på 2,2 prosent.  Selvfrøende kunne de jo bli mange…de også!
Men først av alt bør jo deres velgere, også bli ført på rødlista.

I denne sammenheng, så er det ikke rart at jeg kunne se på dagens GodmorgenNorge at Kondomeriet meldte om rekordomsetning av sex-leketøy, “for noe moro skal en da ha”, som den gamle damen på 90, sa da hun kjøpte ytterlige en spekepølse av kremmeren foran samvirkelaget.

DET VERSTE….

 

Det verste i helga, er ikke at jeg måtte lese om at en jegervenn hadde mistet sin hund til ulven, men at hans tap av sin beste venn, får menneskene til å bringe frem det verste i en.  Når noen mister en kjær venn, så skriver en bare ikke “Du får skylde deg selv!”.
Hvis du mener det, så skriver du ingenting…. Sånn er det!  Dette er en jeger jeg respekterer som hundeeier, setter høyt som fører, og ivaretar hundens sikkerhet til det ytterste.  Da er kritikken urettferdig.

Det nest verste i helga er at ingen fikk Odd Nordstoga til å gråte i “Hver gang vi møtes”, for du verden for noen versjoner av hans sanger.  Ikke minst ho med krøller og hardingfele…og han Chris, eller han med de der sommersangene.  Ja jeg kunne googlet navnene deres, men jeg ville ha frem at denne gang er det ikke de mest kjente, men allikevel så utrolig dyktige.

Det som ikke var så verst, var skiskytterne…de vinner jo.  For en utrolig sport – ja du vet – det der siste skuddet på stående, som kan endre hele vinnerlista.  Unntatt for nordmennene…. jo det var jo litt slik, men de vant lell.

Det var ikke så verst å se at en brannsjef skyldte litt på el-biler ene dagen – ja han sa endog at el-biler gjorde slukking vanskelig.  Men dagen etter sa han at det hadde ingen betydning.  Nå ja, det gikk jo bra.  Nå eksploderte en søppelbil, men ryktet går om at det er en hybrid – ja en el-bil som har vært diesel-bil i forrige liv.

Det  noe av det verste er, at man kan sitte på et kontor og si at noen er genetisk viktig, og “smokke” Stortinget midt i fleisen, og bare gi f… i hva folkets folkevalgte mener.  Men penga rår…og noen tjener nok noe på noe…
Ja ikke politikere altså, men de som forvalter et skyggespill.

Men det aller verste, det er å det at en ikke kan spille gitar når en har brudd i høyre skulder.
Det føles så tomt.  For da kan man ikke skape ny musikk, inspireres til nye tekster, og lage magisk stemning for sine nærmeste – fuck the brudd liksom.  At det gjør jævla vondt blir da sekundært.
Skjønner dere hvor vondt noe slikt er – at en ikke kan spille gitar…..
Ja jeg kunne det ikke før bruddet heller, men nå er det jo umulig å prøve!

Dette året blir kanskje ikke så verst, for jeg har fortsatt håp i Stian, for å bli bedre i skuldra.
Jeg har fortsatt unger som betyr alt, og jeg har en hustru ingen er i nærheten av å ha maken til.
…og du verden så mye jeg hjelp jeg får fra disse unga mine, da jeg ikke klarer noe selv.

…men er det så verst at jeg i går leste minus 18 på gradestokken, og i dag regnet det…

ELVIS 85 ÅR

 

For 85 år siden ble det født en halvdel av et tvillingpar…en gutt som noen år senere, skulle bli kjent som “The King”, og det over en hel verden, og en av de få som kjennes ved sitt fornavn Elvis. Elvis Aaron Presley – han skrev selv Aron med en A – en blyg gutt uten altfor mange venner (før han ble kjent), men sterkt knyttet til sin mor.

Jeg vokste opp med en forkjærlighet for Elvis, selv om jeg er litt skamfull over at første egne plata jeg kjøpte av Elvis var “Moody Blue”, som jeg fikk mor og far til å kjøpe med fra Esso’n på Skøtteru. Til mitt forsvar får jeg legge til at jeg hadde ikke platespiller da jeg kjøpte denne plata – jeg investerte i visshet om at jeg kom til å anskaffe en…..

Før det hadde jeg måtte klare meg med å lytte til Elvis hos Gerd Hedum. Ei dame som var enda mer Elvis-fan enn meg. Bryllupsbildene av henne og Jens var byttet ut med Elvis og Priscilla. Hun tok seg jammen til Graceland også hun (noe jeg aldri har klart). Hun hadde mange godbiter på plate, og jeg mener å huske mange førsteutgaver av Elvis-singler hos henne.

Jeg kunne alle Elvis-sangene utenatt, alle “moves”, og visste nøyaktig hvem som hadde skrevet hver eneste sang. Etterhvert ble det Elvis-festivaler i Oslo sammen med venner fra Matrand. Der traff vi James Burton, Kathy Westmoreland, og mange andre rundt Elvis. Det helt store ble å treffe Scotty Moore og D J Fontana.
Det finnes noen signerte bilder liggende i noen kasser her.
På festivalene var det minst to filmer hver dag (ofte på Eldorado) og opptredener av nordmenn med “sideburns” og masse Elvis-effekter til salg.  (jeg skjønner mens jeg skriver dette at jeg ikke lenger skal le av de som tilber Bieber eller Elliott).

En spesiell hendelse for meg mht Elvis var, at Sveriges Televison skulle sende en Elvis film – jeg tror det var King Creole. Gunn Solveig Haga og Kjell hadde farge-TV noe vi ikke hadde, og det ble å bestille TV-tid hos dem. Jeg var ute i god tid, hadde med meg mitt super-8 kamera og satt klar for å filme 3 minutters snutter….
Stor var skuffelsen da filmen var originalt i sort-hvitt….

Nå ja Elvis var og ble en stor helt. Filmene var de beste (trodde jeg) og ingen kunne synge som ham (visste jeg) og som person var han feilfri og snill (trodde jeg). Snill var han da vel helt sikkert, hvis det å gi bort hus og biler kan anses å være snill.

I anledning sin 85 års dag (Jeg er glad han ikke er i studio hos Skavlan i en alder av 85, for det tror jeg hadde vært en nedtur…) – så skal han feires over hele verden. Stephen Ackles, Vidar Busk, og Paal Flaata opptrer lørdag på en Elvis-tilstelning i Oslo. Det tror jeg blir et sterkt show og en minnerik opplevelse som jeg anbefaler på det sterkeste. Kunne tenkt meg vært der selv.  Kanskje jeg blir kidnappet som overraskelse…

I dag liker jeg fortsatt sangeren, musikken og noen av filmene, jeg kan fortsatt noen “moves” selv om “hippen” min ikke helt blir så lealøs at jeg blir kalt “Nils The Pelvis”. Jeg kan ikke lenger hvem som skrev sangene, jeg er ikke lenger på festivaler….men jeg kan fortsatt felle en tåre når jeg hører Elvis synge “Love Me Tender” og særlig hvis jeg da ser avslutningsscenen i filmen med samme navn…..og jeg har fortsatt all vinylen!

I tilllegg har jeg kjøpt meg ny platespiller…

DUFTEN AV FIRKLØVER OG 4711

Noen mente Trine og jeg fortjente å kose oss… Takk

 

Mens jeg sitter her i sofaen, “med hue under armen, og armen i bind”, får jeg tiden til å gå med å se på TV.
“Datoen” er noe av det, og jammen oppdaget jeg en kollega der – Marianne S. Waraa.  Er så spennende å se dette programmet, som følger tre født samme dato, og du oppdager noe nytt, både om andre og de du kjenner litt.
Innimellom også om seg selv.

Men Netflix er en redning, selv om Ricky Gervais kanskje tok luven av både dem og andre, under sin åpningstale på årets Golden Globe.  Jeg har gått lei det meste, og dermed finner jeg trøst i Maria Lang serien, hvor man er tilbake til 50/60-tallets Sverige.  Fargene er sterke, karakterene enkle, og bilen er fasjonable.
Men det som gjorde mest med meg, var at da jeg så disse husene, grindene, og områdene…..så vandret tanken mine tilbake til den gang man jublet da man fant en firkløver – for det betydde lykke – og tok den opp og luktet på den.  Den luktet firkløver – så klart.
Men viktigere er at tankene dro videre, og jeg kunne nesten føle det å sitte og leke i sanda, ved fjøsveggen hass Laars, mens a mor vasket huset for ham, mora Gunda, og min venn Thorleif, og jeg hørte sistnevnte si:
“Eitt ord Pelle”
“voff”
“Flink gutt Pelle”; og så tok han sukkerbiten sjøl.
Nå er de borte, og tilbake sitter jeg med et tomt papir,
etter ei sjokoladeplate med firkløver – som smakte og luktet appelsin.

Dufter ja…
I dokumentarseieren om Einar Gerhardsen, fortalte unga at hustruen fant fram ei flaske etterbarberingsvann 4711, når de fikk brev fra Einar, som satt i fangenskap i Sachsenhausen.  Da hørte de ordene fra far, og luktet på flaska, og de følte at han var der, nettopp i det øyeblikk.
Det som gjorde mest inntrykk var allikevel da Einar fortalte fra oppholdet:
“Døden var ikke så skremmende, for livet var ikke så mye verdt”

Det setter ting i perspektiv…der vi opplever at Golden Globe, hvor man måtte endre menyen etter klager fra miljfantaster, å måtte servere kun veganmat.  En mattype, de færreste vil ha adgang til, hvis man ender tilbake til krig – som ikke synes langt unna, når en hører partene Iran – USA.  I slike forbindelser kan også en kanne diesel være god å ha, og en undres hva en må gjøre for å holde varme i balanserte hus, når strømmen går…
I kontrast forteller Einar om mangelen på mat, og at 40-45000 mennesker døde i akkurat det fengselet nettopp grunnet mangel på mat.  Ingen ville ha protestert mot mat, for å få noe så jålete som Vegan-mat i den tiden.
Lurer på Einar mener om disse jeg…som ikke setter pris på mat, og aldri har forsøkt hvordan det er å sulte under tvang!

I den settingen, så kjenner jeg at jeg heller ikke har noe å klage på.
Benbiten i skuldra, sitter der den skal, og gror – tror vi-  Bilde tatt i dag tilsier det – tror vi.
men jeg tenker, jeg har tilgang til mat.  Bena og hofta er uskadd – jeg kan gå, jeg kan snakke, og jeg kan tenke.

At de medfører noen små utfordringer å ha brudd i skulder, og da særlig høyre, får gå sin gang.
Det verste er vel faren for prostata kreft.
Ja det kan faktisk være en bivirkning av å skade høyre arm, for det anbefales minst 20 utløsninger i måneden for å forhindre nettopp prostatakreft.  Da er det godt å tenke at tomater også har virkning.
I en slik sammenheng, er det jo også småtteri å erfare hvor vanskelig det er å måtte late vannet på en folkerik do under idretssgallaen.  Bare prøv selv, det å finne frem noe som helst, med feil hand, og det står folk bak deg som har tatt fire halvlitere under sending.  Å be om selfie med sjefen for Bislet-games blir også litt utidig da…

Det er mye som følger med etter en skade, og en ting er at man kan bli litt hardmaga, av smertestillende tror jeg.
Men akkurat som min fysioterapeut sa om erfaring med slikt brudd fra før var godt å ha, så kommer erfaring bra med her også, for etter å ha vært med på fem fødsler, og hørt ordrene: “Press, Press”, “slapp av”, “Press Press”, så går også dette bra.

Men smertestillende er over, for det er ikke like vondt lenger, og jeg går inn i en fase av forsiktig opptrening.
Opptrening som består av å la armen henge rett ned, og rotere forsiktig – frem og tilbake selvfølgelig.
Men den kan ikke løftes…og det sier seg selv, for det går ikke.

Det verste hos lege i dag, var ikke om skuldra, men at jeg tok feil.
Jeg har de siste dagene, mot Dr T sin vilje, gått litt på tredemølle, og det sa legen nei til
– burde sykle i stedet.  Ikke moro å si at hun fikk rett!

Spennende er det jo alltid å parkere ved legesenteret.
jeg har sagt Trine ikke skal gjøre det.
…og nå har vi 1-1 i å ha rett, for da vi gikk mot bilen,
smalt det, og lyden av knust lykt, ga oss bange anelser.
Men det gikk bra – var ikke vår bil.
Bare en uvanlig mann, så uvanlig at han trodde den var mindre enn den var.
Ja bilen altså – det er ikke lett, uten å hete David Copperfield, å parkere en bil i mellom to biler det er 110 cm mellom….men det løste seg godt – vedkommende flyttet bilen sin langt unna den han/hun kjørte på, og bulken på den påkjørte skvatt ut att.

Apropos uhell, så er det ikke rart at uhell skjer.
Føreren av bilen foran meg på Domus-plassen var flink med blikket,
men så alt for liten til å kjøre bil.
Ja, selv om han så ut som en hund etter å kjøre bil, så fylte han neppe kravene…

Han brukte blikket godt

Nå er det vel strengt tatt ikke Domus-plassen lenger, for selv om jeg eier hele Coop-bedriften – litt mitt – så spurte ingen meg, verken da de slo seg sammen med Innlandet, eller da de solgte eiendommen min.
Nesten politikerne – vi bestemmer sier de – men de lytter ikke.

…og akkurat nå, ser jeg at en EL-bil har medført det største utslippet noen sinne, (men det blir dementert dagen etter, noe som minner om da Arne Huuse kom med politisk feil statistikk)
– på flyplassen i Stavanger.  Brannsjefen sier:  Slukking er vanskelig grunnet ansamlingen av El-biler.
Der sa vel samfunnet farvel til parkering av EL-bil på offentlig sted!

Men livet er nå lettere når du er gift med en omsorgsperson.
Ei som pakker deg, så du ligger noen lunde uten smerter på kvelden,
som skjærer opp middagen din, og som drar opp att buksa.
…og som i alle fall gir deg tomater.

IDRETTSGALLA 2020


For et arrangement

 

I går kveld fikk jeg utbetalt bonus for å være gift med Trine…for takket være det, fikk jeg være tilstede på Idrettsgallaen på Hamar.  Det er faktisk noe jeg har hatt lyst til, men aldri hatt mulighet til.  Men med ny hovedleder i Trysilgutten, ble det en bonus til som sitter i hovedlaget, med respektive…og der er jeg.

Nå skulle jeg egentlig være bussjåfør i tillegg, og med sjåførkort i lomma, så det lyst ut, helt til jeg lå der på bakken og ropte “Trine” i fortvilelse, og med tårer i øynene, hørte Trine si:  “Jeg må ringe  Nils Erling, for du kan ikke kjøre nå!”.

Men hun overtok, og med caravelle i stedet for buss, var vi i går på Hamar.  Helt innved døra til og med.  Noen fordeler har man av skadet skulder.

Fineste jakka

Jeg så tidlig at prisen for beste antrekk ville gå til Karsten Warholm – da er han sikret en pris, tenkte jeg.  Den oransje jakka var råstilig.  Jeg var vel egentlig mentalt på veg ned for prøve den, da redaktøren av GD Dagningen ønsket meg god bedring.  Da var jeg starstruck nok for i kveld.  Takk Tom M.

Jeg kunne skrevet mye fra denne kvelden, men venstresiden av meg samarbeider for dårlig, noe mitt ansikt bærer preg av etter at venstrehanda har fått barbere meg til i kveld.  Problemet er at mens høyre hand er vant til å arbeide speilvendt, så er ikke venstre det.  Prøv selv – vinkel og retning blir feil hele tiden.  Tror jeg står over intimbarbering i alle fall.

Men noen ting er verdt å merke seg.  Kanskje burde Idrettsgallaen innføre samme regel som Æljradioen i Trysil.  Der er det nemlig slik, etter Bekkevold jaktlags suksess med “15.000 mål i Trysil” at sangen, uansett antall ønskninger, bare kan spilles en gang pr kveld, noe som er kjipt, når en årene før hørte “je skøt en ælj” fire fem ganger hver kveld…

Det hadde gått utover Karsten, men ville gitt rettferd nok til at en som vinner 16 wc renn i skiskyting samme sesong, kunne fått lov til mer enn øvelsen han fikk før sending.  Johannes T Bøe og skiskytterne uten  en eneste  pris, er en skam.  Vet noen hvor stort skiskyting er i Europa?

En diskusjon en kanskje bør ta, er om du kan bli nominert til pris, etter dopingdom?
En diskusjon som ikke går på grad av, eller årsak til, men rett og slett etisk.
…og uten navn – bare rett og slett ja eller nei – og siden la det gjelde alle.
Jeg registrerte at dette var tema på Facebook i går kveld.

Ellers vil jeg si at Salum Khashfali kanskje sa ordene som ga mest inntrykk:  “Det verste er ikke å være født svaksynt eller med begrensninger, men være født frisk uten visjoner (ikke helt ordrett, men essensen)”.

Her kan nevnes Warholms ord:  “Jeg tenker også på de som går på arbeid hver eneste dag, uten å verken heder eller kule”.  Warholm er et forbilde på mange felt.  Det forringer ikke at Maren Lundby ble årets forbilde (den må du i alle fall aldri kunne få etter dom i alle fall).

Vår statsminister går på scenen, og selv om vi er veldig politisk uenige, og hennes regjering tar oss lenger  tilbake i tid enn Farmen mht abort, homofili, kommune- og fylkesøkonomi, og arbeidsrettigheter, så er hun allikevel litt sjarmerende som person – i alle fall når jeg ikke kjenner henne.

Til slutt, ble det beste stikk – i følge reaksjon i salen – da Niklas Rønning, nevnte Berit Kjøll.

For et flott arrangement, flinke programledere (alle vitser slo ikke til, men lell (Den som slo dårligst var håp om doping og russere på ski)), og du verden så gode norske idrettsutøvere er.

…og ny dans så sitt lys Hamar Klutevals

Takk Trysilgutten!

Takk til dere som reiste sammen med oss (begge bilene), for hyggelig selskap.

PS Sjåførkortet har 5 års varighet!   Og PIN-koden hun foran meg er 9_ _ _  Bare for å minne om at det er lurt å bruke annen type opplåsing av tlf.