PÅSKE DAGEN…LIKSOM DAGEN ETTER


…dette er omtrent fem minutter før…

0530….vinden har herjet utenfor hyttevinduet, og da jeg ser ut i det tomme svarte intet, er det som om vinden har blåst bort sola, dagslyset, og alle glede.  Sola må da være erstattet av et sort hull, eller blitt til en død sort dvergstjerne?

Påskedagen er dagen for Jesus oppstandelse, og var i gammel skikk dagen etter våkenatten.  For egen del har jeg våket hele natten, men ikke akkurat merket noe til noen stand i dag.  ….og bra er det for det var vanskelig nok å stå opp i dag, etter oppstandelsen i løypa i går.

Igårdagens blogg skrev jeg: “I dag er det renn for de unge..men før dagen er over, er det sannsynligvis flere voksne enn barn som har skadet muskler fra uvante bevegelser og overivrige drømmer om evig ungdom.”

…og da jeg skrev det, trodde ikke jeg det var om meg.  Noen dager tidligere la jeg på instagram, ut et bilde med tittel: “Med sola under armen, og armen i bind“.

Er det noen som har lyst til å få lottotallene til neste trekning?  Ja jeg bare spør, for jaggu er jeg forutseende, der jeg nå sitter med avrevet skuldermuskel og en fraktur, og armen i bind, og setter mer pris på Paralgin Forte, enn svigermors Anthon Bergh, som fortsatt ligger trygt på gjemmestedet sitt.  Etter lydene fra senga å dømme har jeg god tid til å stjele en….men hvem gjør noe slikt mot sin svigermor som gir meg så mye mat hver dag?

…ikke misforstå det jeg skrev om lyder….det er ingen lyder som kan tolkes som verken oppstandelse eller stand der heller.  Det låter mer som tømmerstokker som dras mot siste fløtning….På en måte litt “Rompa her!”

Haukås Olympics ble et flott arrangement.  Starter, tidtaker og serviceman Ingvald fikk alle gjennom tre hopp, et langrenn og et slalom.   …og ikke en skade.

..men jeg dro i gang med “vi bør vel ta en årets siste skitur?”….og Espen dro litt på det.  Han koste seg i varmen fra ei lang Sabotage-jakke…og jeg tenkte egentlig på en tur alene….men så sa han plutselig ja. ….og ikke lenge etter var vi et antall skiløpere som krevde to biler.

Mens vi gjorde oss i stand, dro svigermor og svigerinne til gågata i Heggeriset for en shoppingtur på handlesenteret der.  De ble borte kortere tid enn antatt…

Jeg er i min beste stakeform for vinteren og for n’te dag på rad legger jeg ut på blanke ski.  Det er sterk vind og dårlig glid.  På veg nedover (retur) ligger jeg bak min svigerfar, og pga vind og blanke ski, glir jeg noe bedre.  Jeg ploger men kommer allikevel for tett innpå og da han så bestemmer seg for å skøyte, skjønte jeg med ett hvorfor Northug legger seg langt bak i nedoverbakkene…

Mitt tredje fall for vinteren var et faktum og igjen fikk jeg noen minnerike opplevelser.  Denne gang var det ingen å skylde på.  Første gang var det et hull i utforkjøringen, andre gang var det ei bikkje, men nå var det bare egen tankeløshet.  

Jeg kunne skrevet mye morsomt om dette..men smertene i skuldra inspirer ikke til det akkurat.

Men over 60 “god bedring” meldinger varmer, ikke minst denne fra min svigerfar:

“Ja han slo meg på munksjørennet,i spurten så da måtte jeg ta han nå.han  vart liggende bak meg som en slagen mann.”

Eller denne fra en kollega:  “Er det mulig😂😂, du får det til👍. Du får starte opptrening i Sunne i Juli, tar med balansepute og støttehjul til rulleskia, vurderer gåstol og helhjelm💣👳🏻🚑”

…og innbydelse til fiske på Engersjøen, og forslag om bobleplast….

Ei melding om “God bedring” satte ting i perspektiv.  Det var fra han som er midt i kreftbehandling….som har tid og ork til å tenke på meg – da er det lettvint å tåle smerter fra en skulder i stedet.

…og jeg fikk nyte godhet fra hustru og barn, som gjorde alt for at jeg skulle ha det bra.   Eller som minstemann sa aller først da jeg hjem fra legevakta:  “Du kan ikke kjøre drone heller du nå!”  Det er å sette ord på åssen det står til.

..og nå kl 0611….er det fortsatt ikke tegn til sola…..og årets påskekrim er et faktum – “Neinarn og det store solmysteriet”.    Men jeg var en gang en god etterforsker og skjønner snart årsaken – Garmin klokka har jo stilt seg til sommertid selv.  Nå gleder jeg meg til en time frem nå….for oppstandelsen er jo selvsagt på gammel tid, og utenfor er det kanskje grønt og vakkert sommerlig…..

Noe som er rart er at det så ut som om mange dro hjem i går – dagen i dag er jo første dag i påskeuka….og dagene som følger, er alle å anse som søndager frem til neste søndag…og så drar de hjem!!!!

..å sitte slik alene i morgenstund uten gull i munn, fører til refleksjoner og tanker.  Frokost på Haukås er noe en ser frem til.  Det bugner av mat og det er en grunn til man fyker opp en tjue kilo da en blir svigerbarn i denne familien.   Praten går høylydt.  Liksom litt “morgenstund har ord i munn i munn i munn i munn”.  Og det er livlige diskusjoner….som f eks i går da alle var enige om hvor mange tusenlapper det var i 724.000.000 kroner, men som allikevel tok en diskusjon på en time med høyt decibel, før alle skjønte de var enige.  ….og så er det jo slik at tyskeren som vant Eurojackpot får jo ikke en eneste tusenkroning….han får det jo i Euro…

…og nå er det i ferd med å lysne…..”Trine….her er’n”

PS:  Er litt stolt da…for hittil har jeg bare hermet svigerfars skader, men denne gang er skaden min, og bare min.

…og så får jeg beklage at dette innlegg ikke ble morsomt, men bare syting fra en som nærmer seg hundre…..

…og så er det bare å stålsette seg…for nå blir det noen dager da min svigerfar sier “nå er klokka…men egentlig er a”….

#Engerdal #trysil #påske #Lillerøåsen #Gammelsætra #Røsætra #Hyllsjøen #Ski #Langrenn #tur #humor #anorakk #nikkers #skulder #muskel #svigerfar 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg