PÅSKEAFTEN ELLER PÅSKELØRDAG


Jeg sitter her alene denne morgen, mens de øvrige Haukåsianerne sover sin siste rest av skjønnhetssøvn i et håp om å nå att meg.  

Ute ser jeg “spøra” bortover jordet.  Sammen med slalompinnene før Ingvald-henget og Mortensberget hoppbakke utgjøre dette Haukås Olympic Arena.

I dag er det renn for de unge..men før dagen er over, er det sannsynligvis flere voksne enn barn som har skadet muskler fra uvante bevegelser og overivrige drømmer om evig ungdom.

Så våkner hytta til liv.  Hvis du lukker øynene, er det vanskelig å vite om du er i ei hytte i Engerdal eller på en savanne i Afrika og hører en elefantflokk løpe løpsk.

Så begynner forberedelsene.  Fedre varmer opp klisteret.  Det lyser seriøst i rynkene fra alvorlige ansikter i Team Øvrebak.  Team Ring sitter stumme i sofaen og gruer seg til ordrene “kom deg mer over stavene…” på oppløpet, mens Team Stenmyren slapper av med nettbrettene sine og vet at alle får premier lell.

På kjøkkenet driver kokka på og sier ordene hun har sagt hver dag:  “å det blir full noe rart til middag i dag også” og vi vet alle at perioden på husstellslinja i Alvdal for 45 år siden borger for kvaliteten.

Hjelperen på kjøkkenet går under mange navn, og da han i beste mening forsøker å flytte brusen – som er reddet fra “speken” ute – mister alt i gulvet….Blir siste kallenavn “klunshuetvinten” – jeg skjønner ikke hva det betyr, men mellom disse to har jeg lært at det nok betyr bare​ noe slikt som “elsker deg nå høgt lell jeg da!”

….og midt oppi forberedelser til frokost utbryter kokka til sin datter:  “Å nå kom jeg på at jeg skylder deg penger…det blir jammen godt å slippe å gå å tenke på det hele tida.”

…og jeg blir sittende og undres hvordan man kan komme på noe som har plaget en å tenke på hele tida.   

Så ser jeg på det som skjer rundt meg.  Mellom hardkokte egg og duften av reker…smøres ski og planlegges taktikken.  Eldstesønnen er rikest og legger bladgull under glisona, mens jeg kan slappe av med å vite at dattera mi vil ikke at noen smør skia hennes lell.  Svigerinna syns det blir vel mye rør på kjøkkenet, men det har kanskje sammenheng med at hun er datter av en rørlegger.  Mellomste Midtun-barn bruker tida på å irritere bror sin med å skifte BJ-topp hvert kvarter for å vise at han har den i flere farger. 

Eldstebror trøster seg med at han i alle fall er alene om å ha sisteutgaven av oppvarmingsdressen til BJ….hvorpå broren er ute i XC-60’n og henter en maken og sier:  “mener du en slik en?”

På gulvet sitter pointeren Stella og begynner å få opp farten på hoderistinga, og midt i den beste rotasjonen får hun sving på en streng sikker som lander pent på armen på eldste barnebarnet som utbryter “å nå mista jeg matlysta”….mens pappaen ler….

​Trine spør om noen vil ha kaffe, og ei datter på ti roper:  “pappa vil ha øl!”….og alle ler….

..og snart er det åpningsseremonie på Haukås….

#Engerdal #trysil #påske #Lillerøåsen #Gammelsætra #Røsætra #Hyllsjøen #Ski #Langrenn #tur #humor #anorakk #nikkers #Haukås #olympics #arena #slalom #hopp

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg