PÅSKE VÆRET DILEMMA


Ved siden av meg sitter min svoger (i går kveld).  Vi skal på ski i morra (langfredag).  For meg består det av en ting – jeg skal altså på ski i morra.

For min svoger, som er noe mere atletisk bygd (norsk utgave av Ustiugov), er mer stinn av trening enn Martin J. Sundby, og har staver lenger enn jeg faktisk er – betyr dette mye mer.  Han må innom YR.

“6 m/sek” sier han.  For meg sier det omtrent noe om farten en eidskoging har når han elsker det, men her betyr det vel noe slikt som lett bris.   ….og en eidskoging er som regel brisen når han elsker.

Men igjen – her betyr det hvor stor hastighet snøen treffer ansiktet vårt med i morgen, og hvilken lei vi skal gå.  Som på en måte kan overføres til eidskogingen igjen – han er aldri så nøye på hvilken lei han gjør det..eller hvilket dalføre….

Men været i morgen er for så vidt alle opptatt av.  Har vært på påskefjellet noen dager nå, og registrert at unger ikke er så nøye på været, mens vi voksne må ha sol….bare må ha sol.   Selv om vi har glemt solkrem og alt vi trenger for å tåle sol, og således burde være glade for at sola ikke titter frem.

…men onsdag for noen dager siden, da tittet sola frem.  Da hov svigermor mi seg rundt, tok bønningen (har ikke noe med religiøs skikk å gjøre), kaffekoppen, og twisten  (billig på Rema så den er a raus med) og kastet seg ut på terrassen.   Der solet hun seg toppløs hele dagen.  Ja ikke missforstå – hun hadde både bh, genser og fleecejakke på seg, for det var kalt serru.  Men hun var toppløs i den forstand at hun ikke hadde lue…  Noe annet ville vært farlig mht flytrafikken som er over hytta.

De andre voksne av oss står opp, spiser, går på ski, spiser, og legger oss…I påvente av sol.

Unga derimot de er nesten helt uvirksomme.   Det sies jo det at unger og ungdom er heltpassivisert av alle remedier og tekniske dippedutter som finnes.  De blir visst helt uten tiltak hvis nettbrett blir strømtomt og tv slås av.  Unga våre vise i så fall atypisk oppførsel, for de veksler mellom “Svarte-Per”, hopping på trampoline, aking på akebrett, aking på ski, snekring, leke gjemsel, spille kort, spille ludo, være uvenner, lage show, opptreden med sang, kose seg i armkroken….og da har omtrent bare en time blitt beskrevet.  Ikke et ord om vind eller manglende sol.   ….På kvelden bader de stamp og vi sitter og gleder oss til de sovner….men det gjør de ikke.

..og i mot alle forskning som sier noe om generasjon passiv, så må vi mase dem inn igjen til kvelds….

..men tilbake til min svoger.  Han må nå benytte natten til å ta gliprøver, tenke cera eller ikke, struktur, og om han skal ha VR40 eller VR50 som topping på klistret.  Svigerfar min er litt annerledes…65 år på ski har gitt erfaring og han vet hva han skal ha under.

Mens jeg kan sove å vite at Svogeren min er snill og legger seg bak meg og far sin i morra lell, og lar oss bestemme farten så han ikke sprenger oss…for er det en ting vi ikke skjønner vi to andre, så er det at vi dør hvis vi henger på ham når han slippes løs!

Så på en måte er Svogeren min en slags redningsmann der han henger bak med puls i 87 og fryser….

..nei nå skal jeg benytte sjansen, mens svigermor fortsatt sover, å stjele en Anthon Berghs marsipan som hun har gjemt unna (den er dyr serru)….men jeg vet hvor den er!

 

 

#Sundby #svoger #påske #lek #ski #langrenn #crosscountry#Ustiugov #eidskoging #hytte #fly #toppløs 
#Engerdal #trysil #påske #Lillerøåsen #Gammelsætra #Røsætra #Hyllsjøen #Ski #Langrenn #tur #humor #anorakk #nikkers

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg