hits

NYTT ÅR I GANG


Nytt år....blanke ark, eller?

Jeg har fått med meg at Tande fikk første i nyttårshopprennet, og det er ganske snodig, når en er tildelt navnet Daniel-Andrê
Jeg har fått med meg at diesel er blitt dyrere, og det er rart når en hørte så mangt om at avgiftene for folk flest...skulle bort.
Jeg har fått med meg en skitur, selv om jeg på årets siste dag, sa til meg selv at årets første skulle være fridag.
Jeg har fått med meg nytt terroranslag i Istanbul, og innsett at menneskene aldri vil nøye seg med å leve i noe så enkelt som fred.

Men heldigvis er mye ved det samme også.  Som f eks noen læresetninger, eller teser, som f. eks "Curiosity kiled the cat" og "de fleste ulykker skjer i hjemmene".   I går satt min svigermor og svigerfar i ny hjørnesofaen hjemme og beviste på et kort sekund begge teser.
De bor jo på et sted hvor det ikke skjer stort.  Det eneste de ser er folk som kjører til eller fra lysløypa, og n'Ottar som går dit.
Men i går var de hos oss, begivenhetenes sentrum, og knutepunktet for alle veger som fører til ROM.
Ja vi bor jo rett ved Pilgrimsleden.
De satt godt til rette.  Hun med "bønningen" og han med brillene godt ned på nesen med mobilen foran seg.
Så roper min hustru "Bålys oppi Knetten", hvorpå de to i sofaen, hiver seg, fra hver sin kant - hvor det ikke er mulig å se Knetten - og i hoppfasen - mer eksplosiv enn Den Andre Tande, får de en vinkel på hoppet, mot samme tenkte, beste, punkt for utsyn, og vi hører nesten en smell som i Dovregubbens hall, da de to smeller i hop med hodene, og ikke ser annet enn stjerner.   En får være glad det var hodene som smalt i hop, og ingen vitale deler ble utsatt.
Men for alle dere som kjenner disse to, så ler de først høyt av hverandre, og deretter gjør de som et bestemt politisk parti - skylde på den andre!

Apropos dette bestemte parti, som fortsatt skylder på noen andre, for alt som går helt feil lei, så er det sådd tvil om lederen liker menn eller kvinner.
Nå tror jeg at jeg har kommet et skritt nærmere en avsløring, for ingen finansminister har tidligere, vært så glad i pungen min.  
Fra og med første dag i år, har hun hatt begge henda godt begravd i pungen min!
Men jeg kan også kaste ut en tese i forbindelse med avgiftshoppet på diesel - den ble iverksatt fordi regjeringen da trodde at tryslingen ikke ville få råd til å reise innover i morgen, den 4. januar for å protestere mot HelgeSen (som a Petrine kalte ham).  
Men Tryslingene er ikke dumme - de satte opp buss, og spleiset de.  
Så de kommer allikevel Vidar!

Men før den tid, så skal skiløperne ut å gå mer Tour de ski.  Og i dag skal den sendes på NRK sier min svigerfar - da blir det kanskje moro igjen.
Uansett må jeg vel si meg enig med den svenske kommentatoren som sier at "årets utgave er et gjesp uten Northug".  Litt sant og litt usant kanskje, for jeg synes det er veldig moro med Ustyugov.   ...og svært utidig av den norske reporteren og spørre russerne "er han ren?" når man ser nasjonaliteten på de største profilene tatt i 2015/16.  ...og jeg må også si meg enig - for første gang - med Vidar Løfshus som setter noen spørsmålstegn ved utestengelse av løpere før det er fremlagt noen som helst bevis på at noe har skjedd.
Jeg erklærer meg i alle fall ren - jeg dusjer hver dag, og vasker henda etter hvert dobesøk.  
Men litt for mye sjokolade ligger det nok på hoftene mine.  
Kanskje endog noen rester på leppene....

"Det drikkes for mye i Romjula" sies det, men jeg har akkurat lest Bakkerolfens blogg, og da viste det seg at det er skadelig å drikke for lite også. 
Han hoppet over drikke ved siste matstasjon i Romjulsrennet og tapte 36 sekunder til fetteren sin.  En Maxim-skål til Rolf for herlig lesing, og til andre som vurderer å gi seg med å drikke - på skiturer.
Jeg har mer negative opplevelser ved drikking.   Ikke bare gjennom yrket, men via årets siste skitur.
Jeg skulle nemlig - for en gangs skyld  - ha med meg drikke på tur.
Varmet opp vann, og fant frem Trines blå - nemlig hjemmelaget blåbærsaft.
Blandet relativt sterkt - nesten som en barnefødt trysling - og helte det varme vannet i flaska fra Birken....og da ble plutselig flaska myk som... ja som....
Den sto i alle fall ikke noe særlig lenger.
Jeg trykte den allikevel nedi det tiltenkte hullet i hoftebeltet, følte meg litt som Morgan Kane da jeg kneppet beltet foran, og knallet avsted.
Ved første stavtak, kjente jeg en varme spre seg i nedre region, og jeg trodde først at inkontinensen slo inn....før jeg erfarte at det var utrolig langt bak.
Så det var bare å rette seg opp, ta opp flaska, helle ut litt, og fortsette turen med ei Santanderjakke som var blå nedentil.

Men hvor kom Morgan Kane fra tenker kanskje du.
Jo jeg tenkte liksom på knepping av våpenhylster akkurat da, og ikke minst at Trine sier at jeg er raskere enn Morgan Kane da jeg knepper opp beltet....

...men nå venter det verste, og det er å få automatikk i å skrive datoen med 2017.

Med det vil jeg si god fortsetning.
Nyt kaffekoppen denne kalde morgen, 
og ikke hiss deg opp over noe som helst i dag.
- men en kan jo lure på hvem drivstoffavgiftene rammer mest (by eller land)
Morgendagen kommer for noen lell!

Kos dere med denne, og tenke litt på Where do we take it from here....
#Santander #Tande #Hopp #nytt #år #2017 #avgifter #diesel #curiosity #cat #Waylon #Jennings #kaffe #morgen #terror #Morgan #Kane #Trine #hjemme #ulykker #blålys #middag 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar